2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Abitūros egzaminai čia pat...ką jau čia pat?! nagi jau rytoj pirmasis , anglų kalbos egzaminas... turiu daug laiko pamąstymams...prasideda vienas iš atsakingiausių (tikriausiai ATSAKINGIAUSIAS) laikotarpių jauno žmogaus gyvenime. Matomai mes taip įpratę skirstyti gyvenimą- vaikų darželis, mokykla-gimnazija, vėliau alumna, darbinės veiklos pradžia, pabaiga ...ir t.t. 
Labai lengva suprasti tą jauną žmogeliuką, kuris jaudinasi, suvokdamas šio laikotarpio svarbą jo tolimesniame gyvenime...
Sekantis- pasirinkimo etapas, irgi ne lengvesnis...mūsų racionalusis protas, su milijardais išmaniųjų ląstelių sako viena, o širdis nepajudinama, neparsiduoda  nors tu ką! Dažnai šioje nelygioje kovoje-laimi protas...ir pradžia būna daug žadanti, viskas racionaliai, tvarkingai lentynėlėse sudėliota, bet širdis-funkcionuojantis, nuolat dirbantis mūsų organizmo mechanizmas- ilgai nesitaiksto su tokiu pasirinkimu....o būna, o būna, kad laimi širdis ir dažnai jos pasirinkimas dar gražesnis, su euforija ir pasitikėjimu starto linijoj ,kol protas nepradeda reikšti pretenzijų,  kaišioti pagaliukų į ratus, kol paprasto bėgimo nepaverčia bėgimo su klūtimi...Tuomet reikia stoti į kovą už širdies pasirinkimą, kova nelengva, bet jeigu tiki savo pasirinkimu- NElaimėti negali. Juk širdis niekada neklysta. Linkiu teisingų pasirinkimų ir teisingos kovos tarp proto ir širdies,nes kova visad baigiasi ir nugalėtojas visada apdovanojamas.
Dedikuoju savo abiturientei dukrai Nedai ...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą